Over mij

Mijn missie

Hier word ik helemaal happy van:
#natuur #groen en bloem #verse bloemen #mos #mijn werk #aardbolbekleedster #design #kunst #muziek luisteren #lezen #gezelligheid #rust #harmonie #duurzaamheid #circulair #warme kleuren #samen zijn #verbindingen leggen #een mooi gedekte tafel  #geuren, kleuren en eten uit het Middellandse Zee gebied #andere culturen #smalle straatjes#zee #water #blote voeten lopen #schelpen #paarden #dieren #architectuur en #etalages

Wil je meer weten?

mandala tuin en Lyngby mondgeblazen glaasjes- PrelovedbijMarieJeanne
Mijn verhaal

Een passie voor de natuur en mooie dingen, met de wens om deze wereld bewust mooier en duurzamer te maken en oude stukken een 2de leven te geven.

Tuinen zijn magisch, zo begin ik mijn stukje over mezelf op mijn site Florera, want ik ben ruim 27jaar tuinarchitect.

Hallo, ik ben Marjan en bij mij gaat het om het uitdragen van wat mij blij maakt met passie en liefde.
De wereld wat mooier maken, sfeer scheppen, bezig zijn met bloem, groen en kleuren en verbindingen leggen. Dat was en is mijn grootste wens en maakt mij iedere dag blij.
Tafel dekken hoort er al mijn hele leven bij en ook een bijzondere, exclusieve of unieke tafelschikking laat mijn hart springen.

Inspiratie haal ik o.a. uit muziek, ‘t leven in de landen rondom de Middellandse Zee ea. culturen, kleurrijke grote bloemenvelden, ruige natuur, zee, diepe kleuren, rijke geuren, duurzame etalages en dieren.
Hierbij is de historie en het dagelijkse leven mijn belangrijkste anker.

2 botermesjes verzilverd Ondulation van Luc Lanel via maison Christofle - PrelovedbijMarieJeanne

Voordat ik Florera startte, heb ik gewerkt als juwelier en boekverkoopster. Al deze jaren hebben een stevige en brede basis gelegd voor alles wat ik nu al jaren doe. Alle mooie en duurzame merken heb ik voorbij zien komen en niet alleen aan juwelen, maar ook de merken Cartier, Rolex, Hermes, WMF, Christofle, Chanel, Chopard, Kempen en Begeer, Lapponia, Georg Jensen ea. bekende en beroemde designers.
Na 10 jaar bij de juwelier, volgden nog 2 jaar boekverkopen. Een heerlijke ‘ouwe jongens krentenbrood tijd’, een kers op de taart, omdat ik graag lees.
De tijd ging verder en ik werd zwanger. Een tijd waar ik er helemaal voor mijn gezin, vol liefde en overgave
was. Toen mijn kinderen naar school gingen voelde ik, dat ik ook graag weer verder wilde gaan met mijn eigen ontwikkeling. Dingen doen waar ik naast het gezin blij van werd.
Na een lange periode van studeren, volgde de start van Florera in 1996 en nog iedere dag vind ik het heerlijk om mensen te helpen hun droomtuin te realiseren.

Herinneringen kwamen naar boven, toen geruime tijd geleden er een prachtig antiek zilveren stuk voorbij schoof en het bracht me aan het denken. Zo’n mooi stuk, mag toch ook niet op onze bergen van vuilnis terecht komen? Dat verdient toch een 2de leven.
Design en kunst laten mijn hart zingen, net als gezellig tafelen en verbindingen leggen. Zo ook met kleuren werken. Tijdens mijn jaren als juwelier heb ik mede etalages en de winkel gestyled.

Zo ontstond JewelsbijMarieJeanne, een hobby die nu ook haar eigen site heeft gekregen: antiek-vintage-design-kunst en een bijzondere tafelschikking met de naam Preloved bij MarieJeanne.

Ik nodig je uit om een kijkje te nemen en jezelf een cadeautje te geven. Iets leuks voor een ander is natuurlijk ook helemaal goed. Zie je iets  leuks, heb je vragen of heb je iets op je verlanglijstje staan wat je niet kunt vinden?
Altijd welkom om je vraag te beantwoorden, je verder te helpen én te zoeken naar je second hand droom item. Laat het me maar weten, via contact.

Vergeet ons niet te volgen op onze socials.

Copyright by JacobsWebdesign.nl | Al 8 jaar ervaring en meer dan 30 websites gemaakt | Benieuws wat wij voor u kunnen betekenen? | Jacobswebdesign.nl  | In opdracht van Florera.nl